Server hírek

A felújított szerverek olyan használt gépek, melyen a szerver gyártója elvégezte az adattörlést, a tesztelést, az esetleges hibák javítását és a szükséges alkatrészek cseréjét. A felújításnak az a feltétele, hogy a szerver eredeti alaplapja megmaradjon. Az alaplap nem cserélhető másmilyenre, annak meghibásodása esetén csak azzal minden paraméterében megegyezővel helyettesíthető. Ellenkező esetben már nem felújított, hanem teljesen új szerverről lenne szó. Tehát az alaplap kivételével minden eszkösz bővíthető, cserléhető. A gyárilag felújított szerverek előnyei többek között, hogy jóval olcsóbbak egy új eszköznél, a felújítás eredeti új alkatrészekkel történik, minősége teljes mértékben megegyezik az új termékével és a gyártó ugyanúgy garanciát vállal a felújított termékre, mint az újra, melynek ideje tipustól és márkától függően változik.

A Dell Canonical nevű céggel kötött együttműködési megállapodásának értelmében a PowerEdge típusú szerverek támogatni fogják az Ubuntu nyílt forrású operációs rendszerét.

A megállapodás értelmében azok, akik a PowerEdge bármelyik típusú szerverét vásárolják meg, a Dell hardveres támogatása mellett a Canonical szoftveres támogatását is élvezni fogják. A nagyszerű ajánlat alapfeltétele mindössze annyi, hogy a felhasználóknak előzetesen regisztrálnia kell az Ubunta Advantage támogatási programjába.

A Dell jelenleg legfejlettebb szerverei azok a tizenkettedik generációs szerverek, melyeket a cég még 2012. Február hónapjában bocsátott piacra. A felhasználók a Dell kínálatában összesen 74 olyan típusú szerverrel találkozhatnak, amelyekhez rendelhető Ubuntu támogatás.

A használt termékek piacán egy átlagos vásárló böngészik, keresgél, és ha megtetszik neki valami, alkudozik, hogy hazavihesse.

A számítógépes világban, ahol az információáramlás a legfontosabb tényező – gondoljunk csak az üzleti világ megnyilvánulásaira – fontos a jó minőségű gépek használata, főleg, ha egy vállalat kiterjedt hálózattal rendelkezik. Nyilván nekik is szükségük van a szerverek képességeire, az általuk nyújtott sebességre, a nagy tárolókapacitásra, ahol a központi adatok elérhetővé válnak a hálózat tagjai számára.

Egy új szerver ára, természetesen függ a gyártótól, a teljesítményétől, pár százezer forinttól egészen a tíz-tizenkétmillió forintig is terjedhet. Ez pedig nem minden vállalkozás számára vállalható beruházás.

A szerver egy hálózat központja. Kiszolgáló terminálként különösen fontos szerepet tölt be a számítógépek egymás közötti kommunikációjában, adattovábbításban, adattárolásban.

A kisebb cégek hálózatai is legalább öt irodai gépet kiszolgál. Előbb – utóbb szinte minden növekvő vállalkozás számára fontos lépés kell, hogy legyen a hálózati kiépítése. De egy most fejlődésben lévő vállalkozás számára szinte vállalhatatlan beruházásnak tűnik egy új brand szerver beszerzése, hiszen ára, mérete alapján akár több millió forintos befektetést is igényelhet. Szerver beszerzésben segítséget nyújthat a www.szervergyarto.hu.

Egy felszámolásból eredő szervergép még funkcionál. Felszámolására okot adhat egy jobb szerver beszerzése, egy nagyobb hálózat miatti kialakításkor történő váltása. Ezek a feleslegessé vált gépek működőképesek, nyilván egyetlen vállalkozás sem fogja kidobni az utcára, inkább értékesíteni szeretné, hogy az árából új szerverbe tudjon befektetni.

A felszámolásból megmaradt szervergépek vásárlása után még vannak feladatok, melyek el kell végezni a szerver karbantartása során, hogy az új helyén a megváltozott igényeknek meg tudjon felelni.

A használt szerverek jelentősen kevesebbe kerülhetnek – persze a gyártó és a márkától függően – mint az új brand gépek, viszont bizonyos tekintetben kockázatos vásárlások közé tartozik.

A használt szerverek vásárlása során nem mindegy, hogy honnan is szerzi be a használt szervergépét a vállalkozás, vagy a hálózat üzemeltetője. Egy erre a területre szakosodott áruházból való beszerzés esetében már egyfajta garanciát jelenthet, hogy a használt szerver paraméterei megfelelnek a valóságnak, ezért megéri az árát is. A garanciális feltételek is akkor érvényesek, ha hivatalos területről származik a használt szerver.

Amennyiben bárkinek is bármilyen, nagy teljesítményű adatok tárolását kell megoldani, illetve sok felhasználót kell kiszolgálni, igen csak jelentős szerver teljesítményre van szüksége. Ha adott esetben nincs még saját szervere, vagy a meglévő képtelen megfelelő mennyiségű kapacitást biztosítani, vagy akár már totálisan elavult, akkor bizony érdemes megfontolni egy nagyobb anyagi ráfordítású beruházást véghezvinnie. De amennyiben nincs erre lehetősége, vagy anyagi kapacitása, akkor van lehetősége arra, hogy béreljen egy szervert. Ha bármilyen szerverbérlet szolgáltatást is választ, szinte teljesen biztosan kikerülheti a drága és gyorsan leamortizálódó, elavuló eszközöket, amiben amúgy az Ön pénze áll. Ami nem elhanyagolandó szempont, és hosszú távon minden bizonnyal maximálisan vissza is térül.

A bérlés abszolúte költséghatékony, és minden esetben kiváló a szerver és a hardver egyaránt, ráadásul a bérleti díjban benne foglaltatik a szervteremben történő elhelyezés is. Ezért is ajánlatos levennie a saját válláról azokat a terheket, amit egy szerverbérléssel egy csapásra megoldhat. Akármilyen meghibásodás is történjen, a csere alkatrészeket, a bérlő a kiadótól ingyenes kapja, a javítási garanciát is állják, így hát, akár Önnek ki sem kell mozdulnia akár az otthonából, vagy az irodájából. Egyik megoldás sem hátrány, érdemes kiélvezni minden mozzanatát, ha már ilyesmire kellett adnia a fejét. A szerverdiszkont.hu weboldalon bővebben is tájékozódhat a bérléssel kapcsolatban.

Mindenek előtt érdemes tisztázni a két szó közötti különbséget, hogy a továbbiakban elkerülhessük az esetleges félre értéseket, hiszen nem mindenki zseni a technika világában. Sőt! Sokkal több a laikus száma a felhasználók területén. Amivel semmi baj nincsen, hiszen ahogy máshol is, itt is bőven van segítség!

Szóval! A torony nem más, mint egy olyan álló szerver, aminek igen kedvező az ára és a teljesítményének az aránya felhasználói körében. Előnye a rack változathoz képest az az, hogy több darab HDD helyezhető el bennünk. Ez leginkább olyan vállalkozásoknak előnyös, akiknek többféle teljesítmény opcióra van szüksége. Ránézésre olyan, mint az asztali PC, de belső szervere sokkal inkább egy szervergép. A torony szerverek között vannak az úgynevezett mikro szerverek is. Ezek amúgy leginkább irodai alkalmazásokra ajánlott. Előnye még a torony szervernek, hogy jellemzően 3-5 év garanciát biztosítanak a gyártók a vásárlók részére, természetesen helyszíni javítással össze kapcsolva. Kedvező árú torony szervereket itt nézegethet.

Minden egyes Windows Server alapú kiszolgáló működéséhez kell, hogy legyen a birtokunkban egy úgynevezett Windows Server licence, melyekről bővebben itt tájékozódhat. Ezt a Szerver CAL-t be kell szereznünk minden olyan ügyfélgép részére , melyet hitelesített felhasználó használ, illetve amelyik él a Windows szerver szolgáltatásaival. Windows Server CAL szükséges azoknak az ügyféleszközöknek a használatához, melyen a az alábbi szolgáltatások működnek:

- Állományszolgáltatások
- Nyomtatási szolgáltatásokbr
- Távoli elérés (RAS)
- Terminálszolgáltatás funkciók

Az eredeti hardvergyártók új PC beszerzésekor többféle szoftvert, például a Microsoft Windows asztali operációs rendszert már gyárilag telepítve adják a vásárló részére. Az OEM software új számítógép vétele esetén a PC-re előtelepített szoftvert jelent tulajdonképpen.

Azok a vevők, akik operációs rendszer nélkül veszik meg a PC-t,és a későbbiekben Windows rendszert telepítenek, ők a Microsoft licencelési szabályainak megsértését kockáztathatják. Ha a PC-n előtelepített szoftver van, a Végfelhasználói licencszerződés (EULA) feltételeit a beüzemelés első lépcsőjeként el kell fogadni. Ez gyakorlatilag a licenc a számítógép gyártója és a végfelhasználó között, azaz egyféle szerződés.

Weboldal információ

Minden feltöltött termék használt, melynek állapotáról, szállíthatóságáról és egyéb tulajdonságáról kérjen információt email-ben!
 
Bármilyen egyéb kérdés esetén, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat:
70/317-8420

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához. További információ